Design and Architecture

The couple turned the electrical substation into their dream home

Pin
Send
Share
Send
Send


Mark and Karen Bartkevichus, residents of Tasmania in Australia, and they turned an abandoned substation into their dream home.

The substation was built in the 20s of the last century. However, since the 60s, it was no longer used. Mr. Bartkevichus had to spend two years to find the current owners of the building and persuade them to sell it.

“In fact, the condition of the building was less of a problem. Much more energy and resources were required to get permission, to go through all the legal formalities,” notes Bartkevichus.

The transformation of an abandoned building into a dream house took a couple of years from a couple. The Bartkevichus family tried to preserve the historical appearance of the building, giving it a touch of modernity.

“Everything turned out exactly as we had in mind. We wanted to make the house comfortable, elegant and efficient. So that we don’t have to put a lot of effort into maintaining its condition,” says Mark Bartkevichus.

After repair, the substation acquired a large open kitchen, which is combined with the dining room and living room. It offers stunning views of the city of Launceston, the mountains and the River Teimar.

You can get into the open corridor on the second floor by a ladder made by individual order from Tasmanian ebony.

The second level is occupied by three bedrooms. In the main there is a separate bathroom.

Since the building was uninhabited, the pair faced a serious challenge - to ensure good heating. They preferred the water variant. Hot water pipes were embedded in the cement floor. Solar panels were also added to reduce electricity costs. The windows in the house do not open, so fresh air is supplied exclusively through ventilation.

The pair did not disclose the total cost of the project. They note that they started with a small budget, to which they had to add an additional 150 thousand dollars (about 6.8 million rubles). Mr. Bartkevichus stressed that the main costs were associated with connecting the building to communications, which took 20 thousand dollars (just over 900 thousand rubles). Some sources note that the project cost amounted to 600 thousand dollars (more than 27 million rubles).

Despite the fact that everything was overwhelming, the Bartkevichus family noted that they would not have decided on such an experiment in the future.

Pin
Send
Share
Send
Send